Medarbetarutveckling


Dina medarbetare är verksamhetens viktigaste resurs. När de utvecklas, växer även organisationen. Genom att skapa rätt förutsättningar för individens och teamets utveckling hjälper vi er att bygga en stark och motiverad arbetsstyrka, redo att möta både dagens och morgondagens utmaningar

När används medarbetarutveckling?


Medarbetarutveckling används där en förflyttning av något slag behöver göras hos din medarbetare. Det kan användas i fall där en tydlig förändring behöver göras på grund av ändrade arbetsuppgifter, organisationsförändringar eller när en person kommer tillbaka från en sjukskrivning, eller från en längre föräldrarledighet. Där en tydlig förändring behöver ske.

 

Det kan även med fördel användas för att komma till bukt med en attitydproblematik, lågt engagemang eller när en person inte fungerar i sin nuvarande roll.

Hur arbetar vi med Medarbetarutveckling?


Medarbetarutveckling hos oss sker i kombination med Be the Best Version of You™ . I personliga samtal med en av våra erfarna kollegor över normalt sex månader arbetar vi med det vi tillsammans vet om dig, ditt uppdrag och det uppdrag du står inför. Att utmana och hjälpa dig nå dina mål är vår ambition.

 

Agendan är flexibel men vi håller oss till den målsättning vi sätter upp tillsammans i det första samtalet. Antalet möten är normalt fyra till fem och varje samtal är normalt 60-90 minuter. Mellan samtalen ges möjlighet att vid behov lyfta konkreta händelser i vardagen ”på förekommen anledning och med kort varsel”. Antingen med din personliga kontakt på Unik eller någon av våra andra sakkunniga kollegor.

 

Det sista samtalet summerar vad vi åstadkommit och blickar framåt hur din fortsatta utveckling kan se ut. Du väljer själv hur och när du tar nästa steg.

När en förändring krävs för utveckling

I en dynamisk arbetsmiljö är förändrade ansvarsområden en naturlig del av utvecklingen. Medarbetarcoachning används där en förflyttning av något slag behöver göras av din medarbetare.

Förändrade ansvarsområden

Oavsett om det handlar om nya arbetsuppgifter, projektledarroller eller ökat ansvar kan dessa förändringar skapa både möjligheter och utmaningar. Förändrade ansvarsområden innebär en möjlighet att växa, men det kan också kännas överväldigande om stödet saknas eller om förståelsen för de egna styrkorna och utvecklingsområdena är begränsad.

Hur stöttar vi?

Vi stöttar individ och organisation med verktyg som främjar utveckling, engagemang och framgång. Genom att identifiera styrkor och utmaningar hjälper vi medarbetarna att växa och bidra med ökat värde.

  • Kompetensidentifiering
  • Individanpassad utvecklingsplan
  • Ökat självledarskap

Förändringar i organisationen

När organisationen går igenom förändringar, såsom nya arbetssätt, teknik, strategiska mål eller omstruktureringar, kan det vara svårt för medarbetarna att känna sig trygga i sin roll och i organisationen. Det handlar inte om bristande förmåga, utan om att anpassning kräver stöd, vägledning och nya verktyg för att alla medarbetare ska bidra positivt till förändringen.

Hur stöttar vi?

Vi stärker självledarskapet samtidigt arbetar vi med kultur och strategi för att integrera förändringar som gynnar hela organisationen. Resultatet är medarbetare som anpassar sig och bidrar till förändringens framgång.

  • Självledarskap & personligt ansvar
  • Kultur- & strategiarbete
  • Aktiviteter & prioritering

Attityd- eller motivationsproblem

När attityd eller motivation hos en medarbetare förändras kan det påverka både individens prestation och teamets dynamik. Orsakerna kan vara många – allt från förändringar i arbetsmiljön till personliga utmaningar. Det handlar inte om att peka ut skuld, utan om att skapa förutsättningar för att återfå engagemang och balans.

Hur stöttar vi?

Vi hjälper medarbetaren identifiera orsakerna bakom förändringen och ger verktyg för förändring. Med vårt stöd tar individen ansvar för sin utveckling, samtidigt som vi vägleder organisationen i att stödja medarbetaren.

  • Karriärcoachning
  • Självledarskap
  • Självreflektion

Medarbetarutveckling efter en sjukskrivning


Att återgå kan vara utmanande för både medarbetaren och organisationen. Det handlar inte bara om att återuppta arbetsuppgifter utan också om att skapa tydlighet i förväntan och ge förutsättningar för effektiv och hållbar återkomst. Med rätt stöd hittar medarbetaren balansen mellan prestation och välmående, samtidigt som teamet och verksamheten ges bästa möjliga förutsättningar.

 

Vi erbjuder insatser som främjar effektiv och hållbar återgång till arbete. Genom rätt fokus stärker vi både medarbetarens självförtroende och teamets dynamik.

Boka en kostnadsfri rådgivning


Ta första steget mot en starkare organisation. Ni konkreta insikter och förslag på hur vi kan stärka era medarbetare och skapa långsiktig framgång – helt utan förpliktelser.

Namn(Obligatoriskt)